Iwan & Rebekka
Over Iwan & Rebekka
Over Rebekka

Rebekka groeide op in een warm gezin. Van jongs af aan bezocht ze een evangelische gemeente. Daar kreeg ze alle ruimte om zich muzikaal te uiten. Zo zong ze als kind regelmatig een lied of speelde ze dwarsfluit tijdens de samenkomsten. In haar tienerjaren ging ze geregeld in de zomer met ‘Jeugd met een Opdracht’ naar het buitenland, waar werd gedanst of muziek werd gespeeld om daarmee het evangelie te brengen. Een leerschool die een geweldige uitwerking heeft gehad op het leven van Rebekka. Ze koos uiteindelijk voor zang. Door middel van zanglessen ontwikkelde ze haar stem. Op haar 19e werd ze gebeld door Iwan, een jongen die kende uit een gemeente in Alphen aan den Rijn. Hij vroeg haar om als zangeres hun bandje te komen versterken waarmee ze op een laagdrempelige manier wilden evangeliseren. Uiteindelijk kreeg dit bandje de naam "The Influence". Ze traden regelmatig op op verschillende gospelevenementen. Iwan en Rebekka kregen inmiddels ook een relatie en trouwden in 2003. In 2005 overleed Melvin, de rapper van deze band en tevens de broer/zwager van Iwan en Rebekka. Ze besloten met deze band te stoppen. Een nieuwe tijd brak aan waarin Iwan en Rebekka zich steeds meer binnen de gospelwereld begonnen te bewegen.

 

 

Rebekka is momenteel betrokken bij onder andere:

  • Kingdom Life College: als leider van de worshiptrack
  • Opwekking: als vocaliste
  • Evangelisch Centrum Europoort: als worshippastor

 

Over Iwan

Iwan is grootgebrackt in een Molukse familie waar muziek altijd een grote rol speelde. Al snel ging hij samen met zijn broer op orgelles, maar dit werd al snel ingeruild voor piano. Ondanks dat hij stopte met deze lessen stond de ontwikkeling op muzikaal gebied nooit stil. Het was al snel duidelijk dat Iwan, ook al was hij nog maar tien jaar oud, talent had om in de kerk piano te spelen. Zo deed hij op jonge leeftijd al veel ervaring op. Vanaf zijn 16e werd zijn talent serieus ontdekt. Hij mocht spelen met een aantal grote namen (in de molukse muziekscene) zoals Ais Lawa-Lata (Late Late Lien Show), Rudy de Queljoe (Brainbox,Massada) en vele anderen. In die periode speelde God nauwelijks een rol in het leven van Iwan en hij zocht zijn plezier in de dingen die het leven te bieden had. Dit duurde tot hij op zijn 22e, op uitnodiging van een vriendin, weer een keer naar de kerk ging. Daar ontdekte hij wie God écht was en voor hem wilde zijn. Ook leerde hij welke rol Jezus wilde spelen in zijn leven. Hij gaf zijn hart dit keer volledig aan God. Muziek werd nu een manier om God te aanbidden. Rond 2001 is Iwan meer bekend geworden als bassist. Sindsdien speelt hij in bandvorm altijd basgitaar, maar als Iwan en Rebekka samen optreden speelt hij piano.

Iwan is momenteel betrokken bij onder andere:

  • Kingdom Life College: als leider van de worshiptrack
  • Opwekking Teenzone: als bandleider
  • Evangelisch Centrum Europoort: als worshippastor
  • Evenementen als 'Like Jesus', 'Simply Jesus' en 'Square': als bandleider

Iwan en Rebekka zijn ambassadeur voor International Justice Mission. Iwan zegt daarover: “IJM is een organisatie die strijdt tegen slavernij en onrecht. Zij stoppen niet bij het bevrijden van mensen. Ze willen rechtssystemen verbeteren om mensen in armoede te beschermen tegen slavernij. Wij willen daar heel graag ambassadeur van zijn.”

 

Meer weten? Kijk op de website van IJM!

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.